Ophaling
Ophaling

Jouw afval goed opgehaald? Da's mooi meegenomen!

Week na week komen we met Mirom Menen bij jou thuis langs om je afval op te halen. We geven graag enkele tips om altijd zeker te zijn van de ophaling van jouw afval.

1 Plaats je afval altijd op het juiste moment buiten

Check altijd de ophaalkalender of Recycle App om te weten wanneer de ophalers bij jou langskomen. Plaats je afval niet te vroeg buiten.. maar ook niet te laat. Het is mogelijk dat je afval de ene week heel vroeg in de morgen opgehaald is en de week erop pas in de namiddag. Daarom geven we mee om je afval al de avond voordien aan te bieden zodat je niet te laat bent voor de ophalers. In het politiereglement is opgenomen dat je je afval pas buiten mag plaatsen op de dag voor de ophaling vanaf 17 uur.

Weet ook dat bij warme dagen onze afvalophalers iets vroeger van start gaan om de hitte van de dag voor te zijn.

2 Plaats je afval goed zichtbaar voor de ophalers

Je afval hoort thuis voor je eigen deur en niet op een verzamelpunt – tenzij dit aangeduid is door de stad/gemeente.

3 Correct sorteren = geen problemen

Heb je een sorteervraag of twijfel je over waar je afval thuishoort? Check de sorteerwijzer op je ophaalkalender of ga na onze sorteerwijzer

Sorteerwijzer

4 Bind je afval goed samen

We raden aan om je PMD-zakken en je papier en karton zo goed mogelijk samen te binden. Zo vermijd je dat jouw straat vol weggewaaid afval ligt. Is er na de ophaling toch iets blijven liggen? Ruim het even op en houd je buurt proper.

5 Afval niet meegenomen? Neem het terug binnen voor de volgende keer

Het is altijd mogelijk dat door omstandigheden jouw afval niet meegenomen is. Neem het in dat geval opnieuw binnen en bied het aan bij de volgende ophaling. Je kan een niet-ophaling altijd laten weten aan onze diensten via onthaal@mirom-menen.be of door te bellen naar 056 52 81 30.