Ophaling
Ophaling

Alles over de huisvuilzakken

Sinds 1 januari 2020 zijn de restafvalzakken voor de inwoners van de gemeenten Menen, Wevelgem en Wervik groen.

Groene zakken

Afvalintercommunale Mirom Menen staat in voor de ophaling en verwerking van het huishoudelijk afval in Menen, Wervik en Wevelgem. Voor een grote, groene restafvalzak betaal je 1,60 euro. De kleine zak kost 0,80 euro. De PMD-zakken kosten 0,15 euro per zak.

De vervuiler betaalt...

Mirom Menen moet rekening houden met de effectieve kostprijs voor ophaling en verwerking van afval. De afvalintercommunale speelt verder in op het principe van ‘de vervuiler betaalt’. De Vlaamse overheid wil de restafvalcijfers de komende jaren drastisch zien dalen. Mirom Menen wil de inwoners aanzetten om nog beter te gaan sorteren en afval te voorkomen. Alle zakken zijn ook per stuk en niet enkel per rol van tien te koop op de recyclageparken en aan het onthaal van Mirom Menen.

Sticker
sticker

Groene stickers

Wie op 1 januari nog een voorraad oude zakken heeft, hoeft die niet weg te gooien. Die zakken kan je nog twee jaar lang gebruiken als ze voorzien zijn van een sticker. Die kost 0,30 euro voor de grote en 0,15 euro voor de kleine zakken. De stickers zijn verkrijgbaar in de gemeentehuizen en op de recyclageparken en het onthaal van Mirom Menen. Op een PMD-zak moet geen sticker.