Ophaling
Ophaling

Over Mirom Menen

Mirom Menen is een afvalintercommunale die instaat voor de preventie, ophaling en de verwerking van het huishoudelijk afval van de gemeenten Menen, Wevelgem en Wervik.

Een goede vriend...

Als afvalintercommunale is Mirom Menen een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Menen, Wevelgem en Wervik. De drie buurgemeenten werken via Mirom Menen een gezamenlijk afvalbeleid uit. Dat afvalbeleid bevat heel wat aspecten: van het beheer van de zes recyclageparken tot het plaatsen en ledigen van meer dan 300 glasbollen in de regio én het ophalen en verwerken van zo’n 30.000 (!) restafvalzakken per week. Mirom Menen is voor alle inwoners een goede vriend die elke week – ook al is het maar heel even – op bezoek komt.

Inwoners van de gemeenten van MIROM Roeselare kunnen hier terecht

Wie beslist wat?

Wie beslist hoe we gaan sorteren en wat de prioriteiten zijn in het afvalbeleid? Dat is de verantwoordelijkheid van het bestuur met vertegenwoordigers uit de gemeenten Menen, Wervik en Wevelgem. Alle aangesloten leden zetelen samen in de algemene vergadering waarin ze de jaarverslagen en rekeningen goedkeuren, leden van de Raad van Bestuur benoemen en beslissen over de wijzigingen van statuten.

De Raad van Bestuur bestaat uit Stan Roose (voorzitter), Kristof Moeyaert (directeur), Renaat Vandenbulcke, Herman Ponnet, Marie De Clerck (ondervoorzitter), Elyn Stragier, Stijn Tant, Meinert Vanneste, Karolien Hoornaert (ondervoorzitter), Alexander Vantomme (*) en Philippe Mingels (*).

(* is bestuurslid met raadgevende stem)

Wil je iemand van Mirom Menen contacteren? Klik dan hier

Publicaties

Interesse in alle publicaties van Mirom Menen?

Klik hier voor alle publicaties