AIV BOU Asbest Verwijderen Fahw8t
AIV BOU Asbest Verwijderen Fahw8t

Asbest brengen naar het recyclagepark

Hoe breng je asbest op een veilige manier naar het recyclagepark?

Goede verpakking

Heb je zelf een asbesttoepassing verwijderd? Voer het asbestafval dan af naar het recyclagepark of laat het ophalen door een geregistreerde inzamelaar. Asbest kan je aanleveren op het recyclagepark van Menen, Wervik en Gullegem (Nijverheidslaan) onder de oranje groep tot 1.000 kg vrijstelling per gezin per jaar.

Asbestafval dat je naar het recyclagepark brengt, moet je goed verpakken. Zo vermijd je stofvorming en breuken tijdens het transport. Gebruik een verpakking die is aangepast aan de grootte van de stukken asbest.

Het is belangrijk dat:

  • asbest verpakt zit in doorschijnende folie. Die is te koop op het recyclagepark of in handelszaken. Let erop dat aan alle veiligheidsvoorwaarden voldaan is!
  • de folie een minimale dikte van 100 micron heeft om doorscheuren te vermijden.
  • alles verpakt is met stevige tape of touw en luchtdicht gemaakt.
  • het verboden is om asbestplaten te breken om ze in een asbestzak te stoppen. Tip: bij grotere stukken kan je twee asbestzakken over elkaar schuiven en dichtplakken.
  • alles al stevig verpakt is op weg naar het recyclagepark.

 

Asbestzakken in doorschijnende folie te koop

Op het recyclagepark bieden we zelf ook asbestzakken in doorschijnende folie te koop aan. Voor een zak van 1.500 liter (1,2 meter op 1,3 meter) betaal je 1,30 euro. Vraag ernaar op het recyclagepark.

Meer info over asbest