DeGroteLus2024 BANNER 1920x480px B
DeGroteLus2024 BANNER 1920x480px B

De Grote Lus keert terug!

Van 23 maart tot 6 april 2024 bundelen Menen, Wevelgem, Wervik en Mirom Menen opnieuw de krachten om met De Grote Lus hun straten zwerfvuilvrij te maken. Vorig jaar hebben meer dan 1.300 vrijwilligers gezorgd voor een propere buurt, word jij dit jaar één van hen?

Ja voor een propere leefomgeving! Dat is het signaal dat Menen, Wevelgem, Wervik en Mirom Menen willen geven tijdens de Grote Lenteschoonmaak van Mooimakers. Van 23 maart tot 6 april 2024 bundelen ze opnieuw de krachten in één grote opruimactie: De Grote Lus. Dat is een route die alle zwerfvuilgevoelige locaties verbindt in de regio. De actie vond vorig jaar voor het eerst plaats en meer dan 1.300 vrijwilligers hebben gezorgd voor liefst 285 kilometer propere wegen, grachten, pleinen en groenzones. Als statement tegen zwerfvuil en sluikstort kan dat tellen. In 2024 keert De Grote Lus terug en de gaan we voor nog meer deelnemers!

Schrijf je in voor De Grote Lus

Woon jij in een buurt die wat hulp kan gebruiken bij het opruimen? Ken jij een locatie in onze stad/gemeente die wat hulp van de vele vrijwilligers kan gebruiken? Wil je daarbij ook zelf de handen uit de mouwen steken en helpen om deze locaties op te ruimen of proper te houden? Schrijf je dan in via het formulier hieronder.

Startevent op zaterdag 23 maart

Op zaterdag 23 maart organiseren we van 10 tot 13 uur een startevent van De Grote Lus in Futura Basisschool Ons Dorp op het Onderwijsplein 10 in Menen. Je kan er onder meer genieten van:

  • Voorstelling en startschot van De Grote Lus
  • Netwerken met alle vrijwilligers bij een hapje en een drankje
  • Leuke workshops voor kinderen
  • Live radio-uitzending van JESS FM met boeiende gasten
  • Infostanden van onder meer De Kringloopwinkel en de afvalcoach van Mirom Menen

Schrijf je in bij de registratie van je actie en geniet van het startevent!

Heb je specifieke vragen of problemen over je inschrijving of de opruimactie, mail dan naar netheid@mirom-menen.be.

Persoonlijke gegevens(Vereist)
Doe je mee als school, vereniging of organisatie?
Zo ja, vermeld dan hieronder de naam van de school, vereniging of organisatie
Kom je naar het startevent van De Grote Lus op zaterdag 23 maart?(Vereist)
Het startevent vindt plaats van 10 tot 13 uur in Futura Basisschool Ons Dorp op het Onderwijsplein 10 in Menen. Je kan er onder meer netwerken met alle vrijwilligers bij een hapje en een drankje.
Heb je een voorkeur voor een specifiek traject op de kaart?(Vereist)
Op de kaart hierboven is De Grote Lus opgedeeld in verschillende trajecten om zwerfvuilvrij te maken. Je kan één van deze voorgestelde trajecten kiezen, maar je kan ook zelf een eigen traject voorstellen. De routenummers kan je terugvinden op de kaart door te klikken op de gewenste route.

Vul je voorkeur voor traject in aan de hand van je keuze hierboven (1, 2 of 3)

Selecteer hieronder de route van de kaart die je graag zwerfvuilvrij wil maken. De routenummers kan je terugvinden op de kaart door te klikken op de gewenste route.
Typ hieronder dan alle routes die je zwerfvuilvrij wil maken.
(2) Ik heb een voorkeur voor een eigen traject
(3) Ik heb geen voorkeur voor een eigen traject
Ik ben bereid om het gebied schoon te maken dat jullie doorgeven. Vul hieronder je adres in en de afstand van het gebied dat je wil schoonmaken. Je krijgt alle info ten laatste op 18 maart.

Opruimmateriaal

Mogen we na gebruik vragen om het materiaal terug te brengen? Als je als vaste vrijwilliger beschikt over je eigen opruimmateriaal, mag je dat uiteraard bijhouden. Het terugbrengen kan ook op onderstaande locaties.
Beschik je over opruimmateriaal?(Vereist)
Als je niet over opruimmateriaal beschikt, kan je een pakket ophalen op deze locaties tijdens de openingsuren:
Selecteer hier waar je een pakket wenst op te halen.

Ophaling en registratie afval

Wat wil je doen met de opgeruimde afvalzakken?(Vereist)
Datum is enkel van maandag tot vrijdag.
MM slash DD slash JJJJ
Adres