IMG 20181227 141615 0
IMG 20181227 141615 0

Ik heb al een tuinafvalbak

We zetten de bestaande inzameling van tuinafval in tuinafvalbakken aan huis stop vanaf 2023.

Wil je als huidige tuinafvalbakklant overschakelen naar een GFT-container, schrijf je dan opnieuw in. Er is geen automatische overschakeling. De huidige tuinafvalbakklanten kunnen genieten van een gratis levering (ter waarde van 15 euro) van een nieuwe GFT-container.

Nieuwe containers

Voor de huidige abonnees verandert er voor dit jaar nog niets aan de ophalingen of sorteerregels. De tuinafvalbakken zijn uitsluitend bestemd voor de ophaling van groenafval uit de tuin. Iedereen krijgt de kans om over te stappen naar de nieuwe GFT-inzameling.

Belangrijk: de GFT-ophaling vanaf 2023 zal gebeuren in nieuwe rolcontainers. De huidige tuinafvalbakklanten krijgen hun waarborg teruggestort.

Terugbetaling waarborg

Elke tuinafvalbakklant krijgt de betaalde waarborg sowieso teruggestort. Dat zal gebeuren na afloop van het contract (eind 2022). Daarvoor hebben we een rekeningnummer nodig. Om ons dat te bezorgen zijn er twee opties:

  • Je schrijft in voor de nieuwe GFT-ophaling. Bij je inschrijving zal je automatisch de vraag krijgen om ook je rekeningnummer op te geven zodat de waarborg teruggestort kan worden.
Ja, ik wil inschrijven

  • Je schrijft NIET in voor de nieuwe GFT-ophaling. Wie niet inschrijft, kan zich hieronder registreren om de waarborg terug te krijgen.
Ik wil geen GFT-ophaling, maar enkel mijn waarborg terug

Ik doe mee met de nieuwe GFT-ophaling. Wat moet ik eind dit jaar doen met mijn huidige lege tuinafvalbak?

Je hebt drie opties:

  • Je behoudt je rolcontainer en hergebruikt hem voor andere doeleinden (niet voor de nieuwe GFT-ophaling).
  • Je brengt je rolcontainer na de laatste ophaling in december naar één van de recyclageparken van Mirom Menen (niet op Gullegem Rijksweg). ACTIE: wie zelf voor 1 april 2023 de rolcontainer(s) brengt naar het recyclagepark, krijgt een GRATIS zak Vlaco-compost van 40 liter (één zak per klant)
  • Je maakt in de loop van het voorjaar van 2023 gebruik van de éénmalige ophaling aan huis van de lege tuinafvalbak. We contacteren je in het voorjaar over de exacte ophaaldatum.