316252966 823634325621017 3475325797186038217 N
316252966 823634325621017 3475325797186038217 N

Levering aan huis van GFT-containers

Volg hier de levering aan huis van de GFT-containers en ontdek ook de handleiding voor een vlotte GFT-ophaling.

Wanneer staat de levering van jouw GFT-container gepland?

Vanaf maandag 28 november gaan we van start met de leveringen aan huis van de rolcontainers. Gedurende vier weken lang zullen we ruim 6.000 rolcontainers aan huis leveren. Beginnen doen we in de regio Wervik en daarna komen ook Menen en Wevelgem aan de beurt.

 • Neem na levering je container binnen en je kan meteen van start gaan. Je herkent jouw persoonlijke rolcontainer aan de adressticker op de achterzijde.
 • De eerste ophalingen zijn voorzien in januari 2023.
 • Leveren doen we per type container, dus het is mogelijk dat verschillende types containers op verschillende dagen geleverd worden.

 

Ophaalronde in afvalkalenderStatus
Wervik
Geluwe ronde 1Aan het leveren
Wervik ronde 2Aan het leveren
Wervik ronde 3Aan het leveren
Menen
Menen ronde 1Gepland
Menen ronde 2Gepland
Menen ronde 3Gepland
Rekkem ronde 4Gepland
Lauwe ronde 5Gepland
Wevelgem
Wevelgem ronde 1AGepland
Wevelgem ronde 1BGepland
Wevelgem ronde 2Gepland
Gullegem ronde 3Gepland
Moorsele ronde 4Aan het leveren
Gullegem ronde 5Gepland

 

Check jouw ronde in de ophaalkalender

Hoe werkt de ophaling van jouw GFT?

 • Er is een tweewekelijkse ophaling van GFT. Kijk in je ophaalkalender wanneer de GFT-ophaling plaatsvindt. Pas op: het is mogelijk dat er een andere ophaaldag is voor GFT dan voor restafval, PMD en papier en karton.
 • Plaats je GFT-container voor je eigen deur en niet op een verzamelpunt, tenzij dit punt werd aangeduid door de gemeente. Geef de container een veilige plaats op de stoep. Blokkeer de doorgang voor voetgangers en fietsers niet.
 • Plaats je GFT-container de dag voor de ophaling buiten vanaf 17 uur. Doe dit met gesloten deksel en met de handgreep aan de kant van de straat. Op die manier kunnen de ophalers je container meteen vastnemen. Heb je een container van 40 liter? Druk de handgreep dan volledig in.
 • Neem na ophaling van je GFT-afval de rolcontainer opnieuw binnen. Je herkent jouw persoonlijke GFT-container aan de adressticker op de achterzijde van de container.

Vijf handige tips voor jouw GFT-ophaling

 • Correct sorteren is belangrijk. Je vindt de sorteerwijzer van wat wel en niet in de GFT-container mag terug op de rolcontainer. De ophalers kunnen je GFT-container weigeren als de inhoud niet correct is. Neem de container dan weer binnen en sorteer je afval tot het correct is.
 • Alles moet verpakkingsloos in het GFT. Ook plastic en/of composteerbare zakjes zijn niet toegelaten, want deze zijn niet afbreekbaar in een industriële composteringsinstallatie. Papieren zakjes zijn wel toegelaten. Je kan er onder meer kopen op de recyclageparken en stad-/gemeentehuis.
 • Probeer het gewicht van je container te beperken. Ook te zware en te volle containers kunnen onze ophalers weigeren.
 • Druk het GFT niet te hard aan in de container. Het aandrukken kan ervoor zorgen dat het afval vast in de container blijft zitten. De ophaler maakt aangedrukte inhoud niet los voor lediging.
 • Wil je geen vuile bodem van je container? Leg dan een dunne laag krantenpapier of karton op de bodem. Die zal het vocht deels opnemen en ervoor zorgen dat het afval netjes uit de container glijdt bij lediging. In de wintermaanden voorkomt zo’n laagje ook het aanvriezen van je GFT-afval aan de bodem.

Hoe kan je je GFT-container proper houden?

 • Je kan een broodzak – zonder plastic ruitje – gebruiken om je GFT-afval in te steken.
 • Op onze recyclageparken verkopen we ook handige keukenemmers van 8 liter met bijhorende papieren zakjes.
 • De container kan je schoonmaken met water en een scheutje azijn of groene zeep.