Affiche West Vlaanderen – Bed 1
Affiche West Vlaanderen – Bed 1

31 lege batterijen spelen verstoppertje in je huis

Onder het motto “Zoek mee” dagen Bebat en de OVAM de Vlaming uit om net zoals vorig jaar op zoek te gaan naar lege batterijen die zich overal in huis verstoppen.

De ‘Gezocht’ campagne van Bebat en de OVAM leverde vorig jaar niet minder dan 26 miljoen batterijen op! Ook dit jaar is er van 15 oktober tot en met 15 november opnieuw een grootse zoekactie naar lege batterijen. De campagne van dit jaar is een vervolg op de ‘Gezocht’-campagne, maar zal dit jaar focussen op de verstopplaatsen van lege batterijen. We roepen iedereen op om thuis op zoek te gaan naar de batterijen die thuis “verstopt” zitten. Je kan steeds met je lege batterijen terecht in alle Bebat-inzamelpunten, dus ook de recyclageparken.

Zoek mee

Gemiddeld hebben Vlamingen zo’n 31 lege batterijen in huis. Ondanks de sterke inzamelcijfers in Vlaanderen, stijgt het verbruik van batterijen jaarlijks en blijft het belangrijk om batterijen te blijven binnenbrengen. Die batterijen liggen bovendien overal verstopt: in vergeten speelgoed, oude dozen in de kelder, lades en keukenkasten… Ja, zelfs onder het bed verschuilt er zich soms wel eens een batterij. Daarom worden alle Vlamingen nu uitgedaagd om mee te zoeken naar deze verstekelingen. Lege batterijen zijn immers een bron van waardevolle metalen die goed te recycleren zijn. Om die materialen niet verloren te laten gaan, is het belangrijk om lege batterijen steeds binnen te brengen bij een officieel inzamelpunt van Bebat. Die waardevolle materialen kunnen hergebruikt worden in tal van andere toepassingen zoals elektrische fietsen, smartphones of laptops.