Buitengevel Menen Centrum
Buitengevel Menen Centrum

De Kringloopwinkel opent nieuwe vestiging in centrum van Menen

De Kringloopwinkel breidt uit met een zevende vestiging in de regio. Er komt een nieuwe winkel in het centrum van Menen, in het voormalige filiaal van De Blokker aan de Rijselstraat 1. Hier zal je twee grote groepen herbruikbare spullen kunnen kopen: kledij en textiel enerzijds, daarnaast klein gerief zoals huisraad, boeken, decoratie…

De Kringloopwinkel is in het zuiden van de provincie West-Vlaanderen al 25 jaar een onderdeel van het straatbeeld en het economische en sociale landschap. Als maatwerkbedrijf met ongeveer 300 personeelsleden zamelt de vzw De Kringloopwinkel Deltagroep lokaal herbruikbare goederen in, verwerkt en sorteert ze om ze daarna opnieuw te verkopen. De opbrengst wordt geïnvesteerd in sociale tewerkstelling.

Op vandaag telt De Kringloopwinkel zes vestigingen (Kortrijk, Beveren-Leie, Menen, Wevelgem, Zwevegem en Avelgem) en bijkomend is er de textieloutlet de Bazaar in Kortrijk. “Toch blijft er potentieel voor uitbreiding. Zo stellen we vast dat de winkel in Menen – gelegen aan de Kortrijkstaat 448 – veel niet-inwoners van Menen over de vloer krijgt. Dat sterkt de overtuiging dat een bijkomende winkel in Menen toekomst heeft. Het pand van de voormalige Blokker aan de Rijselstraat 1 – pal in het centrum van Menen – bleek een prima opportuniteit om die uitbreiding te realiseren. Gezien de ligging, werd er bewust voor gekozen om alleen textiel & kledij en klein gerief aan te bieden. Voor meubelen kunnen de klanten terecht in de bestaande winkel van Menen, die voor deze goederen een betere ligging en een ruime parking heeft.”

Winkelbeleving

De Kringloopwinkel zal in Menen centrum extra aandacht besteden aan de winkelbeleving. Zo komen er accenten die het winkelen aangenamer maken – zoals een zithoek en decoratieve elementen – en meer aandacht voor communicatie in winkel zelf.

Momenteel vinden er in het pand, dat De Kringloopwinkel huurt, ruwbouwwerken plaats. Daarna start de inrichting van de winkel zelf. “De streefperiode voor de opening is bepaald op de eerste helft van april, tijdens de paasvakantie. We kiezen er bewust voor om niet op een zaterdag te openen, om in de huidige omstandigheden een echte toeloop van klanten te vermijden. De winkel zal open zijn van dinsdag t.e.m. zaterdag.”

Brengpunt

In de nieuwe winkel zal er ook mogelijkheid zijn om herbruikbare spullen te schenken. “Ook hier geldt omwille van de ligging, dat we ons toespitsen op textiel & kledij en klein gerief. Voor het schenken van meubelen verwijzen we graag naar de andere winkel in Menen of onze gratis ophaaldienst.”