IMG 20230106 103058
IMG 20230106 103058

Eerste GFT-ophalingen van start gegaan

Op maandag 2 januari was het eindelijk zo ver: de eerste ophaling aan huis van groenten-, fruit-, keuken- en tuinafval in de regio van Menen, Wevelgem en Wervik. De teller staat intussen op bijna 7.000 ingeschreven gezinnen.

Afvalintercommunale Mirom Menen heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: voor het eerst in de geschiedenis is er GFT-ophaling aan huis in Menen, Wevelgem en Wervik. “We zijn trots dat we op 2 januari 2023 van start zijn kunnen gaan met de GFT-ophalingen aan huis”, klinkt het bij Mirom Menen. “Naast restafval, PMD, papier en karton en textiel is GFT nu al een vijfde afvalfractie die we aan huis ophalen. We beseffen dat zo’n nieuwe inzameling een inspanning vraagt van onze inwoners, maar we zijn heel blij dat we de afgelopen maanden al bijna 7.000 gezinnen hebben kunnen overtuigen van ons GFT-verhaal. Door groenten-, fruit-, keuken- en tuinafval apart in te zamelen, houden we dit afval uit de verbrandingsoven én geven we het een tweede leven als compost. Het is dus veel beter voor het milieu en wie goed sorteert, kan ook heel wat geld besparen.”

De inzameling gebeurt tweewekelijks. “De ene week zal de GFT-ophaalwagen aan het werk zijn in Menen en Wervik en de andere week in Wevelgem. Alle ophaaldata zijn te vinden in de ophaalkalender en de Recycle App. Tuinafval – niet het groenten-, fruit- en keukenafval – blijft overigens ook welkom op het recyclagepark. We hopen dat er ook dit jaar nog heel wat gezinnen de voordelen van de GFT-inzameling inzien en zich inschrijven. Dat kan overigens op elk moment, ook doorheen 2023. Je betaalt een abonnement waarbij alle kosten van ophaling, huur en verwerking zijn inbegrepen. Wie inschrijft doorheen het jaar, betaalt enkel nog voor de resterende maanden van het jaar.”

 

Alle info over GFT vind je hier