IMG 20230106 103058
IMG 20230106 103058

Hoe de GFT-container meteen effect heeft…

Meer dan 8.000 deelnemende gezinnen, tot 10 procent minder restafval dat naar de verbrandingsoven moet en een jaarabonnement dat al mogelijk is voor slechts 20 euro. De inzameling van GFT (groenten-, fruit-, keuken- en tuinafval) aan huis nam een vliegende start en daar mogen we trots op zijn. Al mikken we in de toekomst op nog meer én nog beter. Maak kennis met GFT!

Goed bezig!

Steeds meer inwoners van Menen, Wevelgem en Wervik maken gebruik van de GFT-ophaling aan huis. De voordelen spreken voor zich:

  • het is een heel stuk goedkoper dan restafval
  • veel beter voor het milieu en
  • je kan een grote restafvalzak inruilen voor een kleine.

Inschrijven kan op elk moment, je betaalt nog slechts het abonnementsbedrag voor de resterende maanden van het jaar.

Forse sprong nodig

We kunnen nu al stellen dat we sinds begin dit jaar een daling zien tot 10 procent van ons restafval. Dat komt onder meer door de inzameling van GFT én door een betere sortering van ons ander afval. Zo zal een inwoner van Mirom Menen dit jaar gemiddeld 134 kg restafval hebben. Dat is een sterke daling ten opzichte van de vorige jaren, maar het moet nog altijd beter. De Vlaamse doelstelling is om in 2030 te zakken naar 100 kg restafval per inwoner. We kunnen dat niet alleen en hebben iedereens hulp hiervoor nodig. Wil jij hiervoor je steentje helpen bijdragen? Kies dan voor de GFT-ophaling aan huis en geef je afval een tweede leven als compost.

Toekomst oogt mooi met GFT

Doe je al mee aan de GFT-inzameling? Dan mag je halfweg november een uitnodiging tot verlenging van je jaarabonnement verwachten in je brievenbus of mailbox. We hebben goed nieuws, want de prijzen zijn identiek aan die van vorig jaar. Je betaalt 20 euro voor een 40 liter-container, 70 euro voor een 140 liter-container en 120 euro voor een 240 liter-container. Jij verlengt toch ook?