Asbestophaling In Container
Asbestophaling In Container

Mirom Menen breidt aanbod asbestophaling aan huis uit: nu ook containerophaling

Mirom Menen maakt samen met OVAM en de Vlaamse overheid al enkele jaren werk van een versnelde afbouw van asbest. Er is al de mogelijkheid om asbest aan huis te laten ophalen in plaat- en kuubzakken, maar vanaf 1 april zal dat ook kunnen in een lage container.

Met de nodige beschermingsmaatregelen en voldoende geïnformeerd kan je zelf hechtgebonden asbest verwijderen en brengen naar de recyclageparken van Menen, Wervik en Gullegem (Nijverheidslaan). De aangeleverde asbest moet hierbij wel verpakt zijn in dikke doorschijnende folie. Geschikte foliezakken zijn ook te koop op het recyclagepark.

Daarnaast is het mogelijk om asbest thuis te laten ophalen in plaat- en kuubzakken aan sterk verminderde tarieven dankzij de tijdelijke ondersteuning van Vlaanderen. Ook plaat- en kuubzakken zijn te verkrijgen op onze recyclageparken. Zo hebben we in 2023 liefst 170.800 kg asbest aan huis opgehaald –goed voor 282 ophalingen. Elke werkdag was er dus minstens één ophaling in onze regio. Een groot succes en dat krijgt een vervolg in 2024.

Vanaf 1 april is het mogelijk om een lage container aan huis te laten plaatsen, vullen met asbestmateriaal en weer laten ophalen. Kostprijs voor zo’n container – ophaling, big bag en beschermingsmateriaal inbegrepen – is 170 euro. In één container is plaats voor zo’n 130 golfplaten of 300 m². Er is een maximum van 3 containerophalingen per ophaalpunt.

Alle info en inschrijven voor onze asbestophaling in container