Glasopruiming
Glasopruiming

Mirom Menen maakt 239 dossiers op in strijd tegen zwerfvuil en sluikstort

Mirom Menen blijft verder de strijd aangaan tegen zwerfvuil en sluikstort. De focus ligt hierbij op het tegengaan van afval naast glasbollen. In 2020 kon Mirom Menen 239 dossiers opstellen.

Mirom Menen zet twee gas-vaststellers en zes camera’s in voor de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort. De focus ligt hierbij op het tegengaan van afval naast glasbollen. We vinden nog altijd heel wat afval terug dat er niet thuis hoort. Van lege kartonnen dozen tot speelgoed, zakken restafval of zelfs een koelkast… De slogan ‘Geen brol naast de glasbol’ blijft helaas ook in coronatijden actueel.

Op basis van de hoeveelheid sluikstort bij de glasbollen bepalen we waar we een camera plaatsen. Via de camerabeelden of gevonden identiteitsgegevens bij sluikstort kunnen we een dossier opmaken dat bij positieve identificatie kan leiden tot een boete van maximum 350 euro, opgelegd door de gas-ambtenaar van de gemeente. In 2020 kon Mirom Menen op die manier 239 dossiers opstellen. Er waren 159 dossiers in Menen, 22 in Wevelgem en 58 in Wervik. Ook in 2021 blijft Mirom Menen verder de strijd aangaan tegen zwerfvuil en sluikstort.