IMG 20211124 135619 (1)
IMG 20211124 135619 (1)

Mirom Menen opent vier nieuwe ondergrondse glasbollen

In Moorsele, Wevelgem en Wervik hebben we onlangs vier nieuwe glasbollen in gebruik genomen. Ondergrondse glasbollen bieden heel wat voordelen, want ze maken minder geluid, leiden tot minder geuroverlast en zorgen voor minder sluikstort.

Mirom Menen blijft verder de strijd aangaan tegen zwerfvuil en sluikstort. De focus ligt hierbij op het tegengaan van afval naast glasbollen. Elke week gaan we langs bij onze glasbollen om alle sluikstort en zwerfvuil op te ruimen. Op die manier helpen we het straatbeeld proper houden. De afgelopen jaren zien we een duidelijke daling van het sluikstort bij de glasbollen. Dat komt onder meer door de inzet van camera’s, sensibilisering en het plaatsen van ondergrondse glasbollen. Onlangs hebben we vier nieuwe ondergrondse glasbollen in gebruik genomen: twee langs de Secretaris Vanmarckelaan bij de sporthal van Moorsele, één naast de kerk in de Heilige Theresiastraat in Wevelgem en één in de Menensesteenweg in Wervik.

Geen brol naast de glasbol

We zijn dus op de goede weg en geven graag nog deze twee tips mee:

  • Plaats geen afval naast of rond de glasbol. Dat is sluikstort en kan een GAS-boete opleveren. Wat niet thuishoort in een glasbol, kan je brengen naar het recyclagepark of aanbieden voor de afvalophalers aan huis.
  • Respecteer de inwerpuren: tussen 8 en 22 uur mag je gebruik maken van de glasbol.