Sluikstort
Sluikstort

Mirom Menen zegt nee tegen sluikstort en zwerfvuil

Mirom Menen blijft verder de strijd aangaan tegen zwerfvuil en sluikstort. De focus ligt hierbij op het tegengaan van afval naast glasbollen. In 2021 kon Mirom Menen 195 gas-dossiers opstellen.

Mirom Menen zet twee gas-vaststellers en zeven camera’s in voor de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort. De focus ligt hierbij op het tegengaan van afval naast glasbollen, maar ook ander openbaar domein en sluikstort op het recyclagepark komt aan bod. We vinden nog altijd heel wat afval terug dat er niet thuis hoort. Van lege kartonnen dozen tot speelgoed, zakken restafval of zelfs een koelkast… De slogan ‘Geen brol naast de glasbol’ blijft helaas actueel. Is de glasbol vol? Plaats je afval er dan niet naast, maar verwittig onze diensten. Je vindt ons telefoonnummer op elke glasbol.

Op basis van de hoeveelheid sluikstort bij de glasbollen bepalen we waar we een camera plaatsen. Via de camerabeelden of gevonden identiteitsgegevens bij sluikstort kunnen we een dossier opmaken dat bij positieve identificatie kan leiden tot een boete van maximum 350 euro, opgelegd door de gas-ambtenaar van de gemeente. In 2021 kon Mirom Menen op die manier 195 gas-dossiers opmaken.

Het opstellen van camera’s is maar één van de manieren waarop we sluikstort en zwerfvuil bij glasbollen willen tegengaan. Zo zijn we volop bezig met het plaatsen van ondergrondse glasbollen die voor minder sluikstort zorgen én gaan we elke week langs bij alle glasbollen om ze te ledigen of te poetsen. We hebben al een hele weg afgelegd, maar zijn blij dat onze inspanningen lonen.