Ophaalkalender Menen
Ophaalkalender Menen

Nieuwe ophaalkalender in je brievenbus

Alle inwoners van Menen, Wevelgem en Wervik hebben de nieuwe ophaalkalender voor 2021 in hun brievenbus gekregen. Opvallend: niet alleen de kalender kreeg een update, ook enkele ophaalrondes zijn veranderd.

Mirom Menen staat als afvalintercommunale in voor de preventie, ophaling en de verwerking van het huishoudelijk afval van de gemeenten Menen, Wevelgem en Wervik. Elk jaar in december krijgen alle inwoners een nieuwe ophaalkalender in de brievenbus. In de nieuwe kalender vind je op een overzichtelijke manier terug wanneer er in jouw straat restafval, PMD en papier en karton wordt opgehaald aan huis in 2021. Daarnaast toont de sorteerwijzer onder meer welk afval waar thuishoort en hoe je je afval correct moet aanbieden. De werking van het recyclagepark komt aan bod en de kalender zet ook alle activiteiten van Mirom Menen netjes op een rij.

Andere PMD-ophaaldagen

Nieuw dit jaar is dat enkele ophaalrondes wijzigen in Wevelgem (ronde 2 en 3), Gullegem (ronde 3 en 5), Moorsele (ronde 4) en Rekkem (ronde 4). Alle straten blijven tot dezelfde ronde behoren, maar in 2021 is ervoor gezorgd dat restafval, PMD en papier en karton altijd op dezelfde dag in de week wordt opgehaald. Nu was er bijvoorbeeld in Wevelgem (ronde 2) op dinsdag PMD-ophaling en op woensdag restafval, maar in 2021 verhuist de PMD-ophaling ook naar woensdag. Het is dus een positieve verandering voor elke inwoner. Niet alleen zorgt het voor meer duidelijkheid over welke vaste dag van de week er afvalophaling is, maar we krijgen ook een netter straatbeeld waarbij maar één keer per week afval op de stoep zichtbaar is. De ophaling van restafval blijft wekelijks, PMD tweewekelijks en papier en karton vierwekelijks. Bekijk dus zeker eens de ophaalkalender zodat je weet wanneer de ophalers in 2021 aan jouw huis langskomen.

Recycle App

Wie geen nieuwe ophaalkalender in de brievenbus gekregen heeft, kan vanaf vrijdag 18 december ook terecht op de recyclageparken, aan het onthaal van Mirom Menen en in de gemeentehuizen. De kalender is gratis downloadbaar op www.mirom-menen.be/ophaalkalender. Wil je liever de ophaalkalender op je smartphone? Download dan de gratis Recycle! app via www.recycleapp.be. Je geeft er je adres in en krijgt zo elke week een melding wanneer de ophalers bij jou thuis langskomen. Voor meer informatie en meldingen over de afvalophaling kan je altijd terecht op www.mirom-menen.be, 056 52 81 30 en onthaal@mirom-menen.be.

 

Hier vind je de nieuwe ophaalkalender