20220524 140310
20220524 140310

Nu ook compost te koop op recyclageparken

Vanaf 1 juni kan je op de recyclageparken van Menen, Lauwe, Wervik, Geluwe en Gullegem Nijverheidslaan compost kopen. Een zak van 40 liter kost 4 euro.

We krijgen vaak de vraag wat er zal gebeuren met het GFT-afval dat we aan huis zullen ophalen. Wel, dat gaat naar een composteringsinstallatie waar alle materiaal via het proces van vergisting uiteindelijk een tweede leven krijgt als compost. Compost is een bodemverbeteraar die opnieuw zuurstof brengt in de grond en uitdroging tegen gaat. Het geeft een ideale onderhoudsbeurt aan je tuin en/of gazon.

GFT-inzameling aan huis

Met het aanbieden van zakken compost op onze recyclageparken willen we ook meteen aantonen wat het eindproduct is van onze toekomstige GFT-inzameling aan huis. Met andere woorden: je krijgt het resultaat van jouw GFT-materiaal letterlijk in je handen.

Vanaf 1 juni kan je op de recyclageparken van Menen, Lauwe, Wervik, Geluwe en Gullegem Nijverheidslaan compost kopen. Een zak van 40 liter kost 4 euro. Betalen doe je gewoon aan de betaalzuil van het recyclagepark. Het zijn zakken met extra fijn afgezeefde compost die bovendien beschikken over een Vlaco-label. Dat is hét kwaliteitslabel in Vlaanderen op vlak van compost.