Knip
Knip

Oktober is papier- en kartonmaand bij Mirom Menen

Mirom Menen roept op tot een betere sortering van papier en karton. Om de straten altijd proper te houden vraagt de intercommunale ook om alles altijd stevig vast te binden of in een gesloten doos buiten te plaatsen. In oktober plant Mirom Menen hiervoor alvast enkele acties.

Elke maand is er een ophaling aan huis van papier en karton. Bij controles valt het op dat nog veel papier en karton niet correct gesorteerd wordt. Daarom nog even dit handige overzicht. Dit is NIET toegelaten bij papier en karton:

  • Plastic folie rond tijdschriften
  • Vuil papier en karton, zoals vervuilde pizzadozen
  • Behangpapier
  • Aluminiumfolie
  • Te grote en zware dozen. Alles moet draagbaar zijn voor één ophaler

Vermijd waaivuil en bind alles samen

Bij wind en regenweer komt het vaak voor dat papier en karton zo maar op straat belandt omdat het niet goed is vastgebonden. Vermijd waaivuil en bind alles altijd samen met natuurtouw of stop ze in een stevige, gesloten doos. Plakband is niet toegelaten.

Onze afvalcoach gaat de straat op

Oktober is papier- en kartonmaand bij Mirom Menen en daarom plant de intercommunale enkele acties. Zo gaat de afvalcoach de straat op voor en na de ophaling om uitleg te geven bij de sorteerregels. Ook op het recyclagepark zal onze afvalcoach mensen aanspreken en goede en slechte voorbeelden aanhalen. De ophalers zullen komende maand alvast strenger toezien op de correcte inhoud en het aanbieden van papier en karton. Sorteren is belangrijk, want enkel op die manier kan oud papier en karton de grondstof vormen voor nieuw, gerecycleerd papier en karton. Samen houden we de buurt proper.