Vermijd Een Boete Bij De Glasbol
Vermijd Een Boete Bij De Glasbol

Peuk in de pocket tijdens de Week van de Handhaving

Van 2 oktober tot en met 8 oktober vindt de Week van de Handhaving plaats. Politiezones Grensleie en Arro Ieper, afvalintercommunale Mirom Menen, stad Menen, stad Wervik en gemeente Wevelgem slaan de handen in elkaar om extra te controleren op zwerfvuil en sluikstort. Dit jaar ligt de nadruk op het vermijden van peuken op de grond en daarvoor is een ‘Peuk in de pocket’-campagne op poten gezet.

De Handhavingsweek is intussen toe aan de negende editie. “In samenwerking met gemeenschapswachten en de afvalcoach gaan we dagelijks politiepatrouilles inzetten met een specifieke opdracht”, klinkt het bij Politiezone Grensleie. “De nadruk ligt dit jaar op peuken. We voeren toezicht uit op heel wat openbare plaatsen en wijkinspecteurs doen ook patrouille op de wekelijkse openbare markten. Naast echte handhaving – met het opstellen van processen-verbaal – is er tijdens de actieweek ook plaats voor kordate aanmaningen, sensibilisering, felicitaties en het aanmoedigen van sociale controle…” Verder zijn ook de verplaatsbare camera’s van Mirom Menen actief op zwerfvuilgevoelige plaatsen.

Peukendoosjes

Om nog meer impact te hebben op die peukenproblematiek, loopt sinds begin september de sensibiliseringscampagne ‘Peuk in de pocket’ in Menen, Wevelgem en Wervik. “Dankzij het uitdelen en verdelen van peukendoosjes hopen we om mensen bewust te maken dat peuken op de grond gooien voortaan verleden tijd moet zijn”, klinkt het bij alle partners. “De nadruk van de campagne ligt op peukenvrije schoolomgevingen en daar zal iedereen tijdens de Handhavingsweek ook extra aandacht op vestigen. Er zijn nog peukendoosjes te verkrijgen in de stad- en gemeentehuizen.”