Plaats geen glas naast de glasbol
We staan aan de vooravond van de eindejaarsperiode. Een brunch hier, een diner daar. Als snel ontstaat een hele verzameling glazen bokalen en flessen. Tussen de feestdissen door is er tijd om naar de glasbol te gaan. Het gebeurt dan nog te veel dat er een hele hoop glazen potten en flessen naast de glascontainer terecht komen in plaats van erin. Een volle glasbol mag je altijd melden via onthaal@mirom-menen.be.
Het overkomt iedereen van ons wel eens. Je hebt je glas van een paar weken verzameld en je verzamelbak begint stilletjes aan uit te puilen. Met andere woorden: hoog tijd om naar de glascontainer te gaan. Bij je aankomst zie je dat de glascontainer overvol is en dat ernaast ook al een mooie verzameling staat. De verleiding is dus groot om jouw glazen flessen en bokalen er netjes bij te zetten. Je hebt nu éénmaal de moeite gedaan om je glas te verzamelen en tot hier te komen. Ze staan nu toch in de buurt vanwaar ze terecht moeten komen. Doe het niet!
Waarom niet?
- Vuil trekt vuil aan. Na de vijf glazen flessen, komt er ook nog een zakje huishoudelijk afval bij en een oude versleten paraplu en we zijn vertrokken richting stortplaats.
- Vuil glas trekt ongedierte aan. Niemand vindt een muizenplaag of een zwerm wespen tenslotte aangenaam.
- Het brengt extra werklast met zich mee. Glasbollen legen ze meestal machinaal met een vrachtwagen. Bijgeplaatst glas ruimen ze genoodzaakt handmatig op.
- Glas naast de glasbol zetten verkleint de kans op recyclage. De kans bestaat dat het bijgeplaatst glas opgeruimd wordt met het andere afval dat er naast te vinden is.
Neem je glas terug mee naar huis en kom later even terug of ga verder naar een volgende glasbol of het recyclagepark. Je mag een volle glasbol ook altijd melden via onthaal@mirom-menen.be.