IMG 20230106 103058
IMG 20230106 103058

Plaats je afval op het juiste moment buiten... niet te vroeg en niet te laat!

Wist je dat je jouw afval de dag voor ophaling mag buiten plaatsen vanaf 17 uur? Doe het op tijd en je buren zullen je dankbaar zijn.

Week na week komen onze afvalophalers bij jou langs. Soms vroeg in de morgen voor je restafvalzak, soms eerder tegen de middag voor je GFT-container. Maar keer op keer zorgen onze ophalers ervoor dat jij verlost bent van je afval én dat je straat er opnieuw proper bijligt. Afval op straat – en zeker in je eigen woonomgeving– is nochtans één van de grote ergernissen van onze inwoners. Daarom is het belangrijk om je afval altijd op tijd buiten te plaatsen voor ophaling. Niet te vroeg, maar ook niet te laat.

Politiereglement

In het politiereglement is opgenomen dat je je afval buiten mag plaatsen op de dag voor de ophaling vanaf 17 uur. Waarom? Omdat we op die manier zo lang mogelijk een propere buurt nastreven. Want afval op straat trekt ander afval aan. Dat hoeft daarom niet negatief te zijn. Het is voor veel mensen een geheugensteuntje als ze zien dat hun buren hun afval buiten plaatsen, dat ze dit ook nog moeten doen. Alleen kom je tot een vervelende situatie als dit te vroeg of te laat gebeurt. We willen toch geen straten waar afval al dagen op voorhand op de stoep staat? Plaats daarom je afval op tijd buiten en je buren zullen je dankbaar zijn. Neem ook na lediging je GFT-container opnieuw binnen. Zo blijft de stoep vrij voor voetgangers.

Zomerregime

Het tijdstip van ophaling van jouw afval kan door omstandigheden wijzigen. Het is mogelijk dat je restafvalzak de ene week heel vroeg in de morgen opgehaald is en de week erop pas in de namiddag. Daarom geven we mee om je afval al de avond voordien aan te bieden zodat je niet te laat bent voor de ophalers. Weet ook dat bij warme dagen onze afvalophalers iets vroeger van start gaan om de hitte van de dag voor te zijn.