Spandoekcorona
spandoekcorona

Coronamaatregelen op recyclageparken

Onze recyclageparken zijn open onder strikte veiligheidsvoorwaarden. Kom enkel met dringend af te voeren afval en stel je bezoek aan het recyclagepark uit als dat kan.

Wie toch naar het recyclagepark wil komen, moet rekening houden met heel wat maatregelen. We hebben ze voor jou gesorteerd in regels voor, tijdens en na je bezoek. Pas op: inbreuken op veiligheid of sorteerregels zullen we beboeten.

VOOR je bezoek aan het recyclagepark:

– De openingsuren van de recyclageparken blijven dezelfde als voor de sluiting. Check of je recyclagepark open is via onze website www.mirom-menen.be of op de Recycle App. We werken niet op afspraak.

Het aantal bezoekers op het recyclagepark wordt beperkt. Hou er dus rekening mee dat er een lange wachtrij kan staan aan de ingang. Je kan de wachtrij volgen op de webcam via onze website www.mirom-menen.be/webcams.

– Sorteer je afval op voorhand, want bezoekers krijgen maar een beperkte tijd op het recyclagepark. Op die manier kunnen we elk bezoek zo vlot mogelijk afhandelen.

– Neem geen afval mee dat aan huis wordt opgehaald zoals PMD en papier en karton. Zo duurt je bezoek aan het recyclagepark minder lang.

Kom alleen naar het recyclagepark. Enkel als je hulp nodig hebt bij het lossen van je afval, mag je met twee zijn. Hou er rekening mee dat de recyclageparkwachter niet zal helpen.

– Als je extra materiaal nodig hebt, zoals een schop, moet je dat zelf meebrengen. Het is aangeraden om (werk-)handschoenen te dragen op het recyclagepark.

TIJDENS je bezoek aan het recyclagepark:

– Schuif aan in de wachtrij en heb geduld, want het aantal toegelaten bezoekers op het recyclagepark is beperkt. Blijf tijdens het wachten zeker in de wagen zitten. Is de wachtrij te lang? Keer dan op een ander moment terug.

– Ben je te voet of met de fiets? Schuif gewoon aan in de wachtrij. Let hierbij wel op de social distancing en houd minstens 1,5 meter afstand.

– We laten bezoekers toe tot tien minuten voor sluitingstijd. Is de wachtrij dan nog te lang? Keer dan op een ander moment terug.

– Wacht met het lossen van je afval tot je een signaal krijgt van de recyclageparkwachter. Volg de richtlijnen strikt op. Kinderen blijven in de wagen zitten.

Houd afstand (minstens 1,5 meter) tot de parkwachter en de andere bezoekers.

Beperk je bezoek in tijd. Blijf niet praten of rondhangen op het recyclagepark.

– Als je een betalende fractie brengt, kan je enkel elektronisch betalen.

NA je bezoek aan het recyclagepark:

– Was je handen grondig als je thuis komt.

Speciale tijden vragen om speciale maatregelen. We vragen dan ook om deze maatregelen strikt op te volgen en geduld te hebben. Bedankt voor je medewerking! #samentegencorona