Asbestbeest
asbestbeest

Vanaf 14 juli asbest opnieuw toegelaten op recyclagepark

Mirom Menen start ook weer met de ophaling van asbest aan huis. Vanaf 6 juli kan je weer plaat- en kuubzakken kopen op de recyclageparken.

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft beslist dat de inzameling van asbest opnieuw toegelaten is vanaf 14 juli. “De FFP2 en FFP3 mondmaskers die nodig zijn voor de veilige behandeling van asbestcement werden op de meeste plaatsen aan de zorgsector geschonken”, vertelt de minister. “Voor particulieren gold er zelfs een verkoopverbod. Nu dat verbod opgeheven is, mogen recyclageparken vanaf 14 juli opnieuw asbestcement aanvaarden.”

Bij Mirom Menen kan je met asbest terecht op de recyclageparken van Menen, Wervik en Gullegem Nijverheidslaan. Belangrijk is dat het asbest verpakt is in folie als je het naar het recyclagepark brengt. Wie zelf asbest wil verwijderen, moet beschermende kledij aantrekken: een FFP3-stofmasker, wegwerpoverall, handschoenen en afspoelbare schoenen. Dek ook vloeren en omliggende materialen af met een folie om loskomende stukken op te vangen. Alle maatregelen kan je lezen op www.asbestinfo.be

Asbest1
Asbest1

Ophaling aan huis

Mirom Menen start ook opnieuw met de ophaling van asbest aan huis. We bieden plaatzakken, kuubzakken en persoonlijke beschermingsmiddelen te koop aan op onze recyclageparken. Nadien komen we de gevulde zakken aan huis ophalen. Voor een zak betaal je 30 euro per stuk, vanaf de tweede zak betaal je 20 euro. In die prijs zit de ophaling inbegrepen. De zakken zijn weer te koop vanaf maandag 6 juli, ophaling aan huis kan vanaf 15 juli. Wie vragen heeft, kan altijd terecht op 056 52 81 30 of onthaal@mirom-menen.be.

Meer info over ophaling aan huis