Optie4
Optie4

Zo veel afval zamelt Mirom Menen elk jaar in

Als afvalintercommunale is Mirom Menen verantwoordelijk voor de preventie, ophaling en de verwerking van het huishoudelijk afval van Menen, Wevelgem en Wervik. Ben je benieuwd naar hoeveel afval we in 2020 ingezameld hebben? Of weet jij hoeveel bezoekers we over de vloer krijgen op onze recyclageparken? Je komt het hier allemaal te weten.

250.599 bezoekers per jaar

Zo veel bezoekers hebben we in 2020 ontvangen op onze recyclageparken. De drukste maand van het jaar was juli met 26.207 bezoekers. Maart was dan weer de minst drukke maand. Deze cijfers moeten we echter allemaal in coronaperspectief plaatsen. Zo zijn de recyclageparken enkele weken gesloten geweest in maart én is er telkens maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten op het park om de coronamaatregelen te respecteren.

142 asbestophalingen

Onze chauffeurs zijn in 2020 op 142 adressen langs geweest om asbest aan huis op te halen. Goed voor 83.000 kilogram.

OPGELET: Asbest mag je enkel brengen naar het recyclagepark als het volledig verpakt is in transparante plastic folie of zakken (dikte min. 100 micron). Ook tijdens het transport naar het recyclagepark moet alles al volledig verpakt zijn

451 kg tuinafval

We hebben 2.629 klanten die gebruik maken van het systeem van de tuinafvalbakken. Daarbij kan je een abonnement nemen om je tuinafvalbak op regelmatige basis te laten ophalen aan huis. Jaarlijks hebben we een gemiddelde van 451 kg tuinafval per adres opgehaald. Zelf interesse in een tuinafvalbak aan huis? Ga naar onze website of bel 056 52 81 30.

72,45 kg per bezoek

Gemiddeld bracht een inwoner van Menen, Wevelgem en Wervik vorig jaar 72,45 kg afval per bezoek mee naar het recyclagepark.