46057546984 F04e9d1762 O
46057546984_f04e9d1762_o

Scholenaanbod

Voor scholen hebben we heel wat in petto.

Brochures, affiches en stickers

Bestel nu je brochures, affiches en stickers om beter te sorteren.

Alle info kan je verkrijgen via communicatie@mirom-menen.be of op 056 52 81 30.

Rondleiding op recyclagepark

Leerlingen van een kleuter- en lagere school kunnen een rondleiding krijgen op het recyclagepark in hun gemeente. Ze leren er op een speelse manier alles over sorteren en recycleren.

Boek je rondleiding op het recyclagepark nu via communicatie@mirom-menen.be of op 056 52 81 30.

Scholenspellen
scholenspellen

Spelmateriaal

De Boeboeks strijden tegen zwerfvuil

Jeugdauteur Marc de Bel heeft in samenwerking met Mooimakers een nieuw Boeboeks-verhaal geschreven. In De wraak van ridder Piepus hebben de Boeboeks zoveel last van zwerfvuil in hun Biezebos dat hun zomerfeest in het water dreigt te vallen! Het boek is geschikt om zelf te lezen vanaf het derde leerjaar, voorlezen kan vanaf 6 jaar.

Het boek bestellen kan via communicatie@mirom-menen.be of op 056 52 81 30.

 

Mister Jekkes-afvalspel

Het Mister Jekkes-afvalspel is een bordspel dat kinderen tussen 8 en 12 jaar leert nadenken over afval en duurzaamheid. Vragen, doe-opdrachten en teamopdrachten wisselen elkaar af. Het spelbord maakt een knipoog naar de milieuproblematiek. Het wordt best gespeeld met een klasgroep van maximum 24 leerlingen (4 teams van 6 leerlingen).

Het boek bestellen kan via communicatie@mirom-menen.be of op 056 52 81 30.

Online spel over nieuwe blauwe zak

In de nieuwe blauwe PMD-zak mogen heel wat extra verpakkingen. Weet jij wat wel of niet in de blauwe zak mag? Ontdek het hier in dit online sorteerspel.

Online PMD-sorteerspel

Compostmeester op bezoek

Wil je alles weten over composteren? Haal een compostmeester naar school en krijg een boeiende uitleg voor jong en oud over compost. Meer info via communicatie@mirom-menen.be of op 056 52 81 30.

Educatieve workshops

De afvalintercommunales, Fostplus, het Vlaams Gewest en de enthousiaste animatoren van GoodPlanet hebben de handen in elkaar geslagen  om op school gratis educatieve workshops aan te bieden voor kinderen uit de kleuterklas en de lagere school. De workshops maken kinderen bewust van de zwerfvuilproblematiek, afvalpreventie en afvalbeheer.

Klik hier voor alle info over de educatieve workshops