Cdc W9KEokhajKw Unsplash
cdc-w9KEokhajKw-unsplash

Update corona Mirom Menen

De overheid heeft heel wat maatregelen genomen om de strijd aan te gaan tegen het coronavirus. Lees hier wat de gevolgen zijn voor Mirom Menen.

Algemeen advies

Bescherm jezelf en anderen tegen het coronavirus in drie stappen:

  • Blijf thuis
  • Zorg voor jezelf. Was regelmatig je handen.
  • Zorg voor anderen. Hou voldoende afstand.

Recyclageparken weer open vanaf 7 april

Vanaf dinsdag 7 april zullen de recyclageparken opnieuw de deuren openen. Er zullen strikte veiligheidsrichtlijnen gelden voor bezoekers. Stel elk niet-dringend bezoek aan het recyclagepark uit.

Afvalophaling aan huis loopt verder

  • De ophaling van afval aan huis loopt voorlopig wel nog gewoon door. Wil je weten wanneer de ophalers langs komen? Klik hier voor je afvalkalender.
  • Pas op: plaats je afvalzakken zeker de avond voordien buiten. Door de coronamaatregelen kunnen de ophaaluren verschillen.
  • Ook de glasbollen en textielcontainers langs de straat blijven we ledigen.

Afvalstickers nodig?

Heb je nog groene afvalstickers nodig voor op je witte restafvalzakken? Stel de aankoop daarvan nu even uit en gebruik gewoon de nieuwe zakken.  De nieuwe zakken kan je kopen in de meeste supermarkten. Oude zakken met stickers kan je nog gebruiken tot eind 2021.

Hier vind je het overzicht van verkooppunten van nieuwe zakken

Waar moet ik naartoe met mijn tuinafval?

Tuinafval kan je normaal brengen naar het recyclagepark, maar door de coronacrisis zijn de recyclageparken gesloten tot en met 6 april. Toch biedt Mirom Menen enkele oplossingen.

Dit zijn de opties voor tuinafval

Compostvat nodig?

Inwoners van Menen, Wervik en Wevelgem kunnen een eigen compostvat of -bak aankopen. De recyclageparken zijn gesloten door de coronamaatregelen, maar we brengen je composteersysteem GRATIS naar huis.

Klik hier om je compostvat/-bak te bestellen

Mijn groot huisvuil moet dringend weg

Het is niet mogelijk om afval te brengen naar het recyclagepark. Wil je toch dringend af van je groot huisvuil? Een ophaling aan huis is mogelijk.

Klik hier voor ophaling aan huis van groot huisvuil

Geen asbestinzameling

Mirom Menen organiseert al sinds vorig jaar asbestinzameling aan huis. Daarbij kunnen inwoners van Menen, Wevelgem en Wervik met behulp van een beschermingspakket zelf asbestplaten verzamelen in zakken en laten ophalen aan huis. Het beschermingspakket bestaat onder meer uit een mondmasker en daarom heeft Mirom Menen nu beslist om de asbestactie tijdelijk stop te zetten en de mondmaskers te reserveren in de strijd tegen het coronavirus.

Enkel zeer dringende ophaling van batterijen

Bebat vraagt aan alle Belgen om hun batterijen voorlopig niet naar een inzamelpunt te brengen maar thuis op een veilige manier te bewaren. “We voeren enkel zeer dringende ophalingen uit en als we weten dat er een efficiënte toegang is tot het ophaalpunt. Heeft u dringend een ophaling nodig en is uw inzamelpunt nog toegankelijk, gelieve ons dan te contacteren op 0800 97 521.”

Kringloopwinkel gesloten

Ook alle vestigingen van De Kringloopwinkel zijn gesloten tot en met 5 april. Dat geldt ook voor de ophaaldienst. Had je al een afspraak? De Kringloopwinkel contacteert je zo snel mogelijk.

Kantoren Mirom Menen zijn open

Het onthaal van Mirom Menen is open, maar:

  • Stel niet-dringende bezoeken uit
  • Houd rekening met de hygiënemaatregelen: afstand houden en handen wassen
  • Heb je een dringende vraag? Bel ons of stuur een mail.